Over Café Babbelz

“…de meeste dromen zijn bedrog…” – Marco Borsato (1994)

Lang gedroomd en dan nu tóch uitgekomen. Ons eigen café “Babbelz Drinks & More”. Een concept dat de tijd van “toen” doet herbeleven. Veel gezelligheid en klantvriendelijkheid zoals deze hoort te zijn. Babbelen met elkaar aan de stamtafel, gezellig onder het genot van een hapje en een drankje. Of toch liever een potje biljarten of kaartje leggen? In de avonduren de muziek een “tandje” omhoog, om dan nog even de voetjes van de vloer te laten gaan op de muziek uit de jaren 70-80-90. Daarnaast is er plaats voor competitiespelen in zowel Biljart als Dart.

“Net als mijn man Jan ben ik écht een gezelligheidsmens. Ik wil het iedereen graag naar zijn/haar zin maken, maar een luisterend oor is zeker aan mij besteed.”

Inge Verweijmeren – Het begon allemaal 41 jaar geleden. Geboren in Breda en opgegroeid in onze mooie stad Oosterhout. Als klein meisje gingen wij graag met de gehele familie de zondagmiddag afsluiten in het café van mijn oom Wil de Hond. Hij pachtte destijds “de Cornerclub” in Breda. Ook hier was iedereen welkom. Er werd gezellig gebabbeld, gekaart… gewoon even gemoedelijk onder elkaar het weekend afsluiten. Daarnaast werkte mijn vader ook bij “de Bonte Os” in Breda, dus het kroegleven heb ik van geen vreemde. Uiteindelijk toen ik al wat ouder was, heb ik ook aan de andere kant van de bar gestaan en genoot ik tijdens dit werk ook van alle gezelligheid om mij heen.

“Ik ben al meer dan 30 jaar een échte biljart- en horecaliefhebber. Vele biljarters kennen mij ook uit de biljart- en horecawereld. Bekend op zowel de “kleine” als “grote” tafel…”

Jan Verweijmeren – Het begon allemaal 58 jaar geleden. Ik ben geboren in Geertruidenberg. Als klein jongen ging ik met mijn vader overal naar toe. Ik zat in de raad van elf als nar toen hij destijds “Prins Carnaval” van “Potteschijtersland” (gemeente Geertruidenberg) was. Daarnaast ben ik al vroeg begonnen met biljarten. Zodoende is het horeca en biljartwereldje mij met de paplepel ingegoten. Vele van mijn leeftijd kennen ook café Verweijmeren “de Loswal” in Den Hout dat nu het Pannenkoeykenhuijs is. Mijn ouders Jan sr. en Hennie Verweijmeren hebben dit café destijds ongeveer 13 jaar gepacht. Het is altijd mijn droom geweest om het café over te nemen of om iets nieuws op te starten. Helaas liep het toen allemaal nét even iets anders…